dimarts, 14 de maig del 2013

Augment de la obesitat en la població

Augment de la obesitat en la població

S'ha fet una enquesta que demostra les següents dades:
37 de cada 100 adults pateix sobrepes i 17 són obesos i en el cas dels nens i adolescents, 2 de cada 10 també presenten excés de pes i 1 obesitat.
La obesitat ultimament està creixent en els dos sexes, però està més marcada als homes que no pas a les dones.
El índex de massa corporal igual o superior a 30 kg/m2 que és el lìmit per considerar-se obesitat, el qual al 1987 la població adulta que el tenia era de 7,4% a augmentat fins a un 17% en el 2012.
El 49,4% dels homes i el 32,4% de les dones realitza activitat física intensa o moderada.
En quant a la alimentació, el 61,4% de la població menja fruita a diari i el 45,8%, verdures a diari. El 12,5% consumeix refrescos amb sucre a diari.




Personalment creiem que seria bo que la gent haria de manjar verdures i fruita diariament i disminuir el consum de greixos i sucres. Creiem que aquest augment de la obesitat es deu a la crisi econòmica que sofrim avui en dia ja que no hi han massa diners per comprar productes de gran qualitat i saludables. A més la manca de temps al dia dia fa que les persones no tinguin molt de temps per cuinar adequadament per això moltes d'aquestes menjen malament, ràpid i productes poc saluables i de baixa qualitat.


Enllaços externs

dimarts, 30 d’abril del 2013

Informació general d'algunes malalties alimentàries

Aquí presentem algunes de les malalties més freqüents i que la gent actualment continua patint molt sovint. Esperem que us agradi.

En cas de que no es pugui veure correctament, fés clic aquí

dimarts, 9 d’abril del 2013

Joves més sans. Alimentació més equilibrada via Whatssapp

Tothom veia els problemes que causen les noves tecnologies en els joves: addicció, dependència... Però ningú pensava que amb una aplicació de mòbil com ara Whatssapp es podria arribar a que els joves canviessin els seus hàbits alimentaris i passar de ser fer una dieta basada en rebosteria comercial, sucres, begudes carbonitzades a fer una dieta molt més equilibrada com ara la dieta Mediterrània, que és la dieta per excel·lència.

Aquest fet s'ha demostrat en un estudi científic fet per la Dra. Marga Serra de la Universitat Ramon Llull (URL) de Barcelona. El seu experiment es basava en que cada un dels participants podia disposar de una de les vint nutricionistes que van participar en aquest experiment en la seva conta de Whatssapp i així poder estar informats de la dieta que els hi convenia i la dieta més equilibrada per ells.

Marga Serra, professora d’educació nutricional de la URL-Blanquerna, conclou que aquest mètode serveix per reforçar el consell educatiu dietètic en població sana.

Creiem que és una molt bona manera d’incentivar als joves a alimentar-se correctament ja que actualment la gran majoria dels joves no s'alimenta correctament ja que fan un abús de la rebosteria industrial. Alhora també és una bona manera de fer un bon ús del Whatssapp, de les noves tecnologies. A més a més com gran part de la població, joves i grans, dels països evolucionats disposen de Whatssapp es pot distribuir millor aquest àmbit de dieta saludable i equilibrada. 

Hem tret aquest enllaç del diari Ara d'una publicació.

dimarts, 2 d’abril del 2013

Benvinguts!


Benvinguts al nostre blog, on podreu trobar les notícies més recents relacionades amb els problemes alimentaris. Esperem que gaudiu molt de les nostres publicacions on us intentarem posar al dia del que passa actualment en aquest camp.